duochjagemil.blogg.se

Vår gemensamma resa- Du och jag Emil

Givande besök

Publicerad 2013-09-30 07:38:06 i Allmänt,

Igår kom Monika förbi på eftermiddagen. Alltid så uppskattat att hon prioriterar att åka hit från Stockholm för att umgås lite.
Vi fikade, gick en promenad, plockade äpplen via fruktförmedlingen.se och hon busade endel med Emil. Supermysigt och detgav mig den energin jag behövde för att orka göra äpplemos på alla äpplen jag plockade. 
Det blev mos till Emil som han ska få på sin gröt till frukost.

En dag full av nytta

Publicerad 2013-09-28 18:10:26 i Allmänt,

Idag har varit en effektiv dag. Niklas gick till gymet redan kl8 och då gjorde jag och Emil oss klara för joggning med babyjoggern. Skulle vara en 40 min lång A1 men blev ett blandpass mellan A1 och gång i snigelfart då vi jus nu kämpar för att Emil endast ska sova en gång per dag och det efter lunch. Han öll helt enkelt på att somna. Vagnen alldeles för många gånger så jag fick lyfta ut honom och han fick gå en bit. Det va fint väder så vi hade en härlig runda ändå :).

Sedan bar det av till Boländerna. Niklas inhandlade saker så vi nu kan träna trx på balkongen. Nu finns det inget att skylla på. Lite extra kläder så kan vi träna hela vintern med! Samtidigt som han skötte det tekniska gick jag på Ikea och inhanldade ramar, lampor mm. Vi möttes sedan upp alla på Ikea och åt lunch. 

Hur mycket vi än försökte hålla Emil vaken på väg hem i bilen gick det inte. Han somnade som en stock. Kan lägga till att de två andra dagarna Emil fått invänta sin första sovtid till efter lunch har slutat med att han somnar mitt i lunchen. Vi ser at han tuggar och tuggar utan att svälja. Tillslut har huvudet fallit och vhar insett/konstaterat att det får bli ett stadigare mellis senare. 

Vi har under eftermiddagen städat, satt upp fästena på balkongen, monterat lamporna, lekt med Emil, satt bilder i alla ramar.

Nu är detta snart ett "klart" hem:). 

Niklas diskar nu efter middagen och jag ska börja plocka lite. Dock är det alldeles strax tid för att varva ner och njuta av att det är lördagkväll. 


Eksemen på bättringsvägen

Publicerad 2013-09-27 19:01:32 i Allmänt,

Vid läkarbesöket fick Niklas många råd om krämer och hur vi ska komma till rätta med Emils eksem. Vi har inhandlat många krämer och tycker att det börjar ge resultat. Emil är så duktig och låter oss smörja flera gånger om dagen trots att han inte gillar det. 

Påverkad av sprutan

Publicerad 2013-09-25 21:28:29 i Allmänt,

Emil blev riktigt kinkig igår efter besöket på bvc. Niklas fick bära runt på skrutten hela dagen. Så fort han blev nedsatt på golvet började han gråta. När jag kom hem tog jag över. Emil var då kokhet. Hade feber när vi tempade så inte så konstigt att han inte var på sitt bästa humör. Han fick sitta på mig så mycket han ville, vi kramades och läste sagor. Idag vaknade Emil och var mycket piggare. Tur att det gick över snabbt! Det var första gången han reagerade på vaccinationer.

Härlig morgon

Publicerad 2013-09-24 09:02:25 i Allmänt,

Emil vaknade strax efter 6 isag och var på strålande humär. Han har lekt rövare hela morgonen. Han har lekt vilt med sina leksaker, sprungit runt i lägenheten och skrikigt och skrattat, kramats, lekt titt-ut och så klart härjat med allt vi säger att han inte får göra. Det hör dock till såklart. 

Nu har jag lämnat mina killar hemma och strax lyfter planet till Luleå.
Emil ska på läkarkontroll idag som även innebär en spruta. Hoppas han mår bra efteråt.

Ja kommer komma hem lagom till middag så det är en väldigt överkomlig resa till Luleå idag. 


Kalasdag

Publicerad 2013-09-22 20:08:38 i Allmänt,

Idag har vi haft en liten kalasdag. Då Emil fyllde 1år i onsdags var det dags att ha ett litet minikalas.
Först kom var Sofia Rossi med familj här på brunch. Bjöd på paj, äggröra, prinskorv, köttbullar, scones med marmelad och ost, skinka, yoghurt, müsli, frukt, kaffe, te. Var kul att äntligen få bjuda över dem. Har varit planer på de sedan vi flyttade in. Barnen lekte även jättebra ihop. Ben är 3 år och Malcolm född juni samma år som Emil så de är nära i ålder allihop. 


Vi fick en liten tid till snabbstädning innan Pia, Markus, Moa, Malte samt Jennifer, Neo och Ben kom på födelsedagskalas. Det blev endast fika bestående av glass, banan, grädde, hallongömmor,  kanelbullar, vindruvor och chokladkross. Har sänk mina krav. Denna gång inhandlades även kanelbullarna. Inte likt mig men jag känner att jag inte behöver vara någon supermorsa... God nog räcker ibland också.

Det var jättemysigt att ha allt folk här och tusen tack för de fina presenterna Emil fick.

Vinterkläder

Publicerad 2013-09-22 18:21:00 i Allmänt,

Emil har idag fått nya vinterkläder! Superfina. Jag är så glad för dem alla! Ser fram emot ett lite kyligare väder:).

Fullt upp idag

Publicerad 2013-09-21 20:56:36 i Allmänt,

Hör och häpna... Morgonen började med att Emil sov till 7! Har nog knappt hänt tidigare. Tyvärr vaknade jag strax innan 6 och var säker på att Emil strax skulle vakna och därmed bara låg och väntade. Slöseri på denna sovmorgon helt enkelt:). Det blev storhandling direkt efter frukost och sedan hem för lunch. Vi hade missat lite för dagens upplägg så just när vi skulle göra oss iordning för Bens dop insåg vi att det var två timmar senare än vi räknat med. Jag hann då med en liten sväng på loppis och Emil fick sova sin middag hemma i stället för i bilen. Vi fick därmed bra med tid att komma i ordning. Emil var fin i sina ljusa jeans från moster Ina och en jeansskjorta. Dopet var som dop brukar vara. Tyvärr fungerade ine prästens mikrofon så vi hörde nästan ingenting och Emil hade endel höga ljud för sig så det blev mest att parrera så Emil inte skulle störa. Ungefär som för alla andra föräldrar:). Det var sedan mat och fika i en lokal. tyvärr var vi tvugna att åkte till kaffet då Emils sovtid paserat för länge sen. Trots snabbt avslut var de jättemysigt att vara där och fira med dem!

Trötta föräldrar

Publicerad 2013-09-20 21:16:05 i Allmänt,

Idag blir de läggdags lite väl tidigt men det kan vara skönt att få lite tid att läsa bok innan det är dags att sova. Tyvärr har även Niklas blivit sjuk så när jag kom hem idag från mitt möte vi haft i Sigtuna över två dagar så möttes jag av en utslagen pappa. Emil var i lekläge och var väldig aktiv medan Niklas låg utslagen på golvet och tittade på. Tur att jag var nära hemmaplan så jag var hemma snabbt efter dagens avslut och kunde avlasta lite. På kvällen har Emil och jag mest legat och läst böcker i hans läshörna och kramats massor såklart!

Emil 1 år

Publicerad 2013-09-19 06:29:50 i Allmänt,

Igår fyllde vår fantastiska kille 1 år. Tiden går så fort! Vi älskar honom mer och mer för varje dag. Han är vårt allt och en helt fantastiskt glad, aktiv, busig och enkel kille på alla sätt och vis!

Underbar unge

Publicerad 2013-09-17 21:05:02 i Allmänt,

Emil har gått från att vilja hålla sig på avstånd till att älska att kramas. Sätter jag mig på golvet och sträcker ut armarna kommer han springandes in i famnen, hela tiden skrattandes eller med världens största leende. Han är helt fantastiskt.

Flygresan vi gärna glömmer

Publicerad 2013-09-17 12:49:00 i Allmänt,

Det blev inte den hemresa vi tänkt oss från Schweiz.
Emil sov inte så mycket under dagen då vi var på storfirande av Cédrics föräldrars 25-åriga bröllopsdag samt hans mammas födelsedag. Emil fick sedan hålla sig vaken till flyget gick, alltså kl 20.30. Vår förhoppning var att ge välling, sedan skulle han somna som en stock. De blev inte riktigt så. Emil vill ha sin patenterade sovstil, rumpan rakt i vädret, benen under sig och kraschlandning av huvudet med armar rakt bak längst sidorna. Denna ställning gick inte att hitta på planet och det slutade med att efter 45 minuters stök och snurrande började Emil skrika hysteriskt... Skrek sig till sömns efter 30 min, sov en kvart och fortsatte sedan skrika tills vi landade. Detta blev en galet jobbig resa, inte bara för Emil och oss som föräldrar, utan för alla passagerare ombord. Skönt att denna resa tog slut. Nästa gång blir de att åka en rimlig tid på dagen...

Bern och berg

Publicerad 2013-09-14 18:39:00 i Allmänt,

Igår var en jättebra dag. Vi begav oss till Bern, efter alla besök här hade jag ännu inte sett huvudstaden. Det var en jättefin stad. Mysig, fin, historiska platser, underbart vatten, charm...
Vi hann med lunch på Ikea vilket passade småbarnsfamiljen utmärkt. Bra plats för Emil att springa runt, gratis mat till småbarn (Emil åt lika mycket som en 10-åring), allt anpassat för alla typer av besökare.

Vi begav oss därefter mot bergen. Anledningen till att vi var i denna del av Schweiz igår var just att det var där väderprognosen för ett besök i alperna såg bäst ut. Vi åkte upp med en kugghjulsbana och kom tillslut upp på 2362 m.ö.h. Fantastisk utsigt, mysig restaurang för fika och framförallt frisk luft. Äntligen detta avbockat efter alla resor till Schweiz.

Emil skötte sig utmärkt hela dagen. Han är verkligen superenkel att ha med sig. Skönt att vara fyra vuxna, jag och Niklas hinner uppleva mycket mer.

Besök i Schweiz

Publicerad 2013-09-13 09:10:26 i Allmänt,

Igår anledde vi till Schweiz. Vår minisemester började redan i onsdags eftermiddag då vi åkte till arlandastad och tog in på hotell. Flyget till Schweiz var bokat kl 6.20 torsdag morgon så för att slippa gå upp ännu tidigare och även behöva planera in med resa så kändes detta alternativ som ett väldigt bra ett. Vi hade en kort men bra natt och kom i väg enligt planerat. Allt gick jättesmidigt. Emil som var dundertrött när vi väckte honom vaknade snabbt till liv och hade sedan väldigt svårt att sova under resten av dagen. Svårt att hitta en liggställning på planet som var bekväm, han snurrade och snurrade. Sedan när vi kom fram till lägenheten så var det roligare att titta sig omkring och upptäcka alla nya saker än att sova. Han skrapade ihop en 30 min sovstund när vi handlade men det var allt. Det fick helt enkelt bli en tidig käll och det behövde även jag och Niklas. Vi hade en lugn första dag i Schweiz med främsta fokus på att umgås men idag väntar roliga äventyr:)

Springer runt

Publicerad 2013-09-11 08:03:37 i Allmänt,

Från att innan lördag inte ens tagit ett enda steg själv till att ett par dagar senare springa runt i lägenheten. Han är jättelycklig över sin nya kunskap och springer och skriker samtidigt. Han var nog lite frustrerad innan för nu är han konstant en solstråle.

Lugn söndag

Publicerad 2013-09-08 19:44:20 i Allmänt,

Idag ha vi haft en mysig söndag i finvädret.

Var tvärr tvugna att börja dagen med att handla på maxi. Var länge sedan vi storhandlade och nu var det verkligen dags.

Emil är lite svår att få att nöjt sitta still i kundvagnen nu för tiden men han fick varva mellan att gå och att mutas med bananerna de bjuder barn på medan föräldrarna handlar. Blev helt enkelt två bananer idag.

På eftermiddagen har jag och Emil varit ute med jogingvagnen och sedan promenerade vi till gamla boendet och grillade. Där mötte Petra upp oss och Sofia och Malcolm kom ut. Skruttungarna började köra runt varandra i Emils gåvagn. Var verkligen supersöta! De kämpade och slet men gav aldrig upp.

Nu sover Emil som en stock. Jag ska packa för veckans äventyr och Niklas tar sig en dusch.
Det är redan kväll hos familjen Rhöös:)

Första stegen!

Publicerad 2013-09-07 18:17:43 i Allmänt,

Idag har Emil gått sina första steg. Jag missade tyvärr detta då jag varit i Stockholm och hejjat på vänner som sprungit tjejmilen. Emil har rest sig upp själv utan hjälp av varken Niklas eller något annat att hålla sig mot och sedan fint och kontrollerat gått 10 steg i rad. Detta upprepades flera gånger under dagen. Trodde det skulle börja med ett par steg men icket! Nu är han stora killen:)

Hemma!

Publicerad 2013-09-06 20:02:00 i Allmänt,

Borta bra men hemma bäst! Mina fina killar mötte mig på arlanda. Emil blev jätteglad att se mig. Så fort han såg mig sken han upp i ett leende och pekade mot mig hela vägen tills jag kom fram till dem. Sötaste finast, som jag saknat honom. 
Emil har fått en förkylning. Han är snorig och lite hängig. Kanske ett resultat av att det senaste veckan varit många studiebesök på förskolor nu då vi snart ska välja var vi vill ha Emil under dagarna när vi båda åter måste jobba. 
 
Nu sover Emil sedan en timme och jag ligger och slösurfar i soffan. Borta bra men hemma absolut bäst!

Snart hemma

Publicerad 2013-09-06 07:13:00 i Allmänt,

Det har hittills verkligen varit ett jättegivande forum här i Lund. Vi diskuterar upphandlingar i vården och andra arbetssätt för att hjälpa dyra, innovativa läkemedel att gagna patienterna. Nu är det en dag kvar. Ska bli intressant, men ser verkligen fram emot att krama och pussa på både Emil och Niklas när jag kommer hem idag. 
 

Eksem

Publicerad 2013-09-04 19:43:17 i Allmänt,

Efter dagens besök på bvc har de konstaterat att Emil har eksem. Det är något som kan gå bort med tiden, troligtvis innan två års ålder men vi hoppas självklart på mycket tidigare. Vi ska smörja honom ofta och försöka underlätta med att välja enbart kläder som inte irriterar hans hud. Vi som varit arga på honom och sagt åt honom på skarpen att han absolut inte får bita i sina kläder.... I själva verket har han haft eksem på handleder som kliat och för att komma åt har han bitit sig själv genom kläderna.

Några dagar ifrån mina prinsar...

Publicerad 2013-09-04 06:18:21 i Allmänt,

Sitter nu i lounchen på Arlanda. Glad över att trafikstörnngarna ej hunnit börja pga stort besök som det står på alla skyltar längst E4:an. Kul med Obama på besök men frågan är väl också, vad ska han göra här? Träffa stadsministern.... Har han inte någonting viktigare för sig? Har vi tjatat så många år och nu när hans besök med Putin avblåstes men ändå har "vägen över" vårt land innan han ska till Ryssland kanske han lika väl kunde passa på. 
 
Jaja jag ska på kurs i Lund under tre dagar. Kommer bli väldigt lärorikt men jag kommer sakna mina fina prinsar som är hemma. hade gärna haft eftermiddagarna med dem på gården. Denna sensommar är underbar.

Utslag

Publicerad 2013-09-02 20:08:56 i Allmänt,

Antagligen reagerar Emil på någonting han äter. Han har sedan en tid haft utslag runt mun och på vissa fläckar på kroppen. Bvc trodde det var värmeutslag när vi var där senast men nu har vi bokat en ny tid. De är inte längre lika tokvarmt och utslagen har blivit värre. Nu verka de även klia och när vi smörjer blir han jätteledsen. Svide säkert också. Hoppas vi hittar anledningen så de försvinner snart.

Mer mat...

Publicerad 2013-09-01 21:34:59 i Allmänt,

 
Hur mycket han en kille med Emils storlek äta. Varje morgon äter han två portioner gröt, trots det vill han fram till skålen och se efter om det inte finns lite till.
 
 

Favoritleksaken

Publicerad 2013-09-01 08:42:00 i Allmänt,

Emils favoritleksak just nu är hans traktor. Den körs överallt hela tiden. Över möbler, på väggar, under bord och hela vägen han tar sig mellan olika ställen. Då han hela tiden ska brumma med munnen blir det dreggelpölar över hela lägenheten.
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela