duochjagemil.blogg.se

Vår gemensamma resa- Du och jag Emil

Sover gott i vagnen

Publicerad 2014-05-31 21:23:59 i Allmänt,

Precis som Emil älskar Alva att ligga i vagnen. Under dagens besök i lekparken låg Alva hur lugnt som helst i sin vagn och sov medan regnet smattrade på regnskyddet. 


Fina presenter

Publicerad 2014-05-31 20:07:29 i Allmänt,

Emil och Alva har fått så fina presenter av Jennifer med familj. De kom förbi i tisdags med en present till Emil för att han blivit storebror och en till Alva. Tack snälla ni, ni är så snälla. 

Emil älskar sin nya fotölj.
Tyvärr är Emil inte alltid så rädd om sina saker så han klättrar på den, hoppar på den, brottas med den. Vi älskar att han gillar den och köper hellre en ny än förbjuder honom att leka. 

Alva har ännu inte börjat leka med sin fina nalle men snart så:)
Då Alva inte är någon som kräks så kommer den fina dregglisen användas senare då hon helt enkelt börjar dregla:)



Ny mätning

Publicerad 2014-05-29 08:11:40 i Allmänt,

Jag älskar att gå till BVC för att väga och mäta barnen. Det har jag gjort sedan Emil föddes. Antar att det är för att de båda alltid vuxit så det knakar mellan gångerna så vi har aldrig behövt oroa oss.
Igår, sex veckor, väger Alva 5685 g och är 58,5 cm. Huvudomfång är 39 cm. 

Stadigt uppåt. Nästa gång är det läkarkontroll. 




Halsfluss

Publicerad 2014-05-28 09:33:04 i Allmänt,

Igår kändes kroppen sämre och sämre allt eftersom klockan gick. På kvällen hade jag både feber, ont i kroppen och väldigt ont i halsen. Läskigt är att jag blir svimmfärdig ibland helt apropå. Det flimrar för blicken och tjuter i öronen. Tur att vi har så snäll dotter som låter mig vila. 


Klätterapa

Publicerad 2014-05-25 11:58:57 i Allmänt,

Jag har alltid sagt att tar Emil sig upp själv på saker i lekparken så är det ok. Ner kommer de alltid. Nu får jag dock backa för idag lyckades Emil klättra upp på en jättehög klätterställning som endast har två smala rör som trappsteg. Han kommer definitivt ner men hur vill jag inte ta reda på. 




Skansen

Publicerad 2014-05-24 20:24:43 i Allmänt,

Idag var det Emil i Lönnebergadag på Skansen. Vi hade en fantastisk dag i det otroligt varma vädret. Vi gjorde så mycket roligt. Åkte rulltrappa i vagnen, åkte spårvagn, åt korv och glass på en filt i gräset, tittade på massvis med djur. Vi såg ingen föreställning med Emil i Lönneberga men jag tror Emil är för liten för att förstå.  

Både Emil och Alva skötte sig riktigt bra. Emil somnade på vägen dit men vaknade som tur var efter en timme. Annars hade allt varit förgäves:). 







Disputation

Publicerad 2014-05-24 20:18:19 i Allmänt,

Igår disputerade min vän Emma på KI i Stockholm. Hon var jätteduktig och jag är jätteimponerad över det hon presterat. Vi hade en del logistik kring barnen för att få ihop vårt schema då Niklas samtidigt skulle till Grinda för en återträff. Alva fick följa med mig när Emma försvarade sin avhandling och hon skötte sig strålande. Hon var dock inte lika imponerad som jag. 



 Tack snälla Monika för att du ville umgås med Emil och att du gör det så bra! 




Picknick vid högarna

Publicerad 2014-05-18 08:10:09 i Allmänt,

Igår var det superhärligt väder i Uppsala. 20 grader och strålande sol. Förmiddagen innebar dock välbehövlig storhandling men eftermiddagen blev riktigt mysig. Medan jag promenerade så cyklade Niklas med Emil på cykelsadel upp till Gamla Uppsala högar och hade picknick. Det var verkligen helt fantastiskt. Det blir mer sånt i sommar!



Fullt frisk

Publicerad 2014-05-18 08:07:13 i Allmänt,

Emil hade bara feber en dag vilket var jätteskönt. Han vaknade pigg som en lärka, i vanlig ordning kl 5, dagen efter. Verkade som att snorigheten också försvann lika snabbt som den kom. Helgens aktiviteter kan där med ske enligt plan. 


Sjukstuga

Publicerad 2014-05-15 09:38:10 i Allmänt,

Idag är det synd om vår lilla prins. Han hade feber igår kväll och imorse vaknade han med 39,6 grader. Han har varit väldigt hängig och låg på morgonen och för en stund sedan pekade han på sängen, sa napp, och lade sig och somnade. 
Alva sover också gott. Tyvärr har vi en målare här som utför ett åtgärdsarbete i vår lägenhet. 










Mysdag i Stockholm

Publicerad 2014-05-15 09:31:54 i Allmänt,

Jag och Alva hade en riktigt mysig dag i Stockholm igår. Vi shoppade först lite i Kista innan vi mötte upp Linda för en fika i Gallerian. Vi sågs i 1,5h innan hon var tvungen att gå tillbaka och jobba. Jag satt kvar och inväntade att Alva skulle vakna så hon skulle få mat. Hon sov nämligen från att vi lämnade Uppsala till att vi fikat färdigt 3,5 h senare. Efter att matning och blöjbyte utförts guck jag upp och sa hej på kontoret. Det blev dock sista gången jag visade mig där på länge. Vi stannade bara en kvart och begav oss sedan till Solna för att träffa Monika. Det var som vanligt supermysigt. Alva fick det dock lite kämpigt på hemvägen. Hon började skrika innan vi hoppade på tåget och slutade när vi kom hem. Från början var hon endast missnöjd med sista biten var hon riktigt ledsen.






Frukost på stan

Publicerad 2014-05-13 12:40:30 i Allmänt,

I morse hade vi en mysig morgon. Lämnade Emil på förskolan och gick till stan för att äta frukost. Supermysigt och jättegott. 


Sömnbrist

Publicerad 2014-05-12 12:38:08 i Allmänt,

Vi har verkligen två underbara barn men de kan inte anklagas för att ha samma tidsrytm. Alva vaknar innan 04 och är vaken till 5 då Emil vaknar. Hon somnar sedan om och sover fram till eftermiddagen/kvällen då hon börjar föra lite väsen, detta precis när Emil ska sova. Det är väl det som kallas småbarnsåren och alla föräldrar ska väl få sin beskärda del av lite sömn... 



Trollhättan

Publicerad 2014-05-12 12:34:33 i Allmänt,

Vi hade bra dagar på västkusten. Vi stannade i Trollhättan till söndag med en utflykt till Göteborg under hela lördagen. Vi hade fantastiskt väder alla dagar. Lite kallt men väldigt fint. Det blev mycket tid utomhus. Emil fick leka på tomten med alla leksaker han har där: skottkärra, gräsklippare, traktorer, trehjuling, mm eller så gick vi till lekpark i närheten eller till lilla vårvik, en gård med djur i närheten. Han älskar verkligen att vara utomhus. Vi passade även på att grilla varje dag. Kan verkligen längta efter hus ibland. 


Första "långa" resan

Publicerad 2014-05-01 19:40:47 i Allmänt,

Vi beslutade oss att göra en liten spontan resa till västkusten för att hälsa på farmor och farfar. Då vi ska vara lediga så länge är det bra att även komma ifrån hemmet ibland. De har ju även ett hus med stor tomt så vi såg möjligheten att spendera större delen av dagarna utomhus vilket passar Emil utmärkt.

Resan gick fantastiskt bra. Vi körde i två timmar, hade ett stopp på en timme på Ikea i Örebro för mellis och lek och sedan vidare resten av biten till Trollhättan (förutom ett litet minimatstopp för Alva).

Båda barnen var riktigt duktiga. Alva sov mestadels men blev riktigt hungrig en mil från stoppet i Örebro. Det blev till att testa sin stresstålighet tills vi väl var framme vid Ikea. Tänk vad barnskrik skär i hjärtat. 
Emil som vi planerat skulle sova minst 1,5h när vi påbörjade resan sov endast 30 min. Han somnade sedan återigen kl 16 vilket inte var optimalt men så trött som han var behövdes sömnen. Jag hade innan försökt distraherat med sånger, bus, leksaker men killen var trött. 

Vi fick helt enkelt rucka på hans invanda tider och lägga honom senare istället. 

Vi nådde Trollhättan 5,5 h efter att vi startade. Med barn behövs det betydligt fler stopp än innan vi fick barn. Där väntade grillat och en fantastiskt fin kväll. 

Min rumskompis dessa dagar.



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela