duochjagemil.blogg.se

Vår gemensamma resa- Du och jag Emil

Första "långa" resan

Publicerad 2014-05-01 19:40:47 i Allmänt,

Vi beslutade oss att göra en liten spontan resa till västkusten för att hälsa på farmor och farfar. Då vi ska vara lediga så länge är det bra att även komma ifrån hemmet ibland. De har ju även ett hus med stor tomt så vi såg möjligheten att spendera större delen av dagarna utomhus vilket passar Emil utmärkt.

Resan gick fantastiskt bra. Vi körde i två timmar, hade ett stopp på en timme på Ikea i Örebro för mellis och lek och sedan vidare resten av biten till Trollhättan (förutom ett litet minimatstopp för Alva).

Båda barnen var riktigt duktiga. Alva sov mestadels men blev riktigt hungrig en mil från stoppet i Örebro. Det blev till att testa sin stresstålighet tills vi väl var framme vid Ikea. Tänk vad barnskrik skär i hjärtat. 
Emil som vi planerat skulle sova minst 1,5h när vi påbörjade resan sov endast 30 min. Han somnade sedan återigen kl 16 vilket inte var optimalt men så trött som han var behövdes sömnen. Jag hade innan försökt distraherat med sånger, bus, leksaker men killen var trött. 

Vi fick helt enkelt rucka på hans invanda tider och lägga honom senare istället. 

Vi nådde Trollhättan 5,5 h efter att vi startade. Med barn behövs det betydligt fler stopp än innan vi fick barn. Där väntade grillat och en fantastiskt fin kväll. 

Min rumskompis dessa dagar.



Kommentarer

Postat av: Jennifer

Publicerad 2014-05-02 11:59:09

Härligt att det gick så bra att åka=)
Ha en härlig minisemester!!

Postat av: Anna

Publicerad 2014-05-05 11:54:46

Skönt att kunna fortsätta att göra utflykter även om det tar lite längre tid för själva resan och kanske är lite mer tålamodsprövande :)

Härligt att ni hade det bra och Emil kunde vara ute och leka på tomten!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela