duochjagemil.blogg.se

Vår gemensamma resa- Du och jag Emil

Hösten är verkligen här

Publicerad 2014-10-24 06:15:39 i Allmänt,

Hösten är verkligen härlig på många sätt. Frisk luft, fina färger. Emil gillar främst plask i vattenpölarna och samlandet av löv och vattenkastanjer. Igår skulle han promt ha med en in efter lek ute. Som en liten skatt. Han var så glad över den. När han gick i källaren och lekte lyckades han tappa den så den åkte in i ett förråd. Som tur var kilades den endast fast mellan galler och en kartong och gick att rädda. Detta var tur då förlusten verkade upplevas enorm. 


Frisyr

Publicerad 2014-10-24 06:10:35 i Allmänt,


Emil är nyklippt och blev så söt och Alva har nu fått så "långt" hår att det går att fästa ett spänne. Längtar tills denna tjej har så mycket hår att det går att fläta. 

New York

Publicerad 2014-10-18 06:47:25 i Allmänt,

1-9 oktober var jag och Alva i Mew York med våra kompisar Monika och Elise. Det var en helt fantastisk resa men fint väder, massa promenader, lite shopping, och mindre restaurangbesök och besök på caféer än vi innan trott.  

Det var mot slutet som det verkligen kändes i kroppen att jag ville träffa Emil men annars gick det jättebra. Båda barnen skötte sig helt exemplariskt på resorna och sov under hela nätterna. 

Det gjorde att vi var utvilade och kunde använda dagarna på bästa sätt. 









Åka bil Ikea

Publicerad 2014-10-18 06:09:38 i Allmänt,

En av Emils favoritsaker att göra just nu är att åka bil till Ikea och leka på barnavdelningen samt äta mat. Vi har gjort det ett par gånger senaste veckorna och han vill gärna göra det oftare. 
Han kan leka där i deras små rum i timtal och han älskar köttbullarna. Det gäller att köpa minst en mellanportion köttbullar (vuxenstorlek 12 st) för att han ska bli nöjd. Fick han skulle han dock kunna äta en stor vuxenportion men känns som att det kan vara bra att begränsa lite. Emil kan verkligen äta hur mycket som helst. 



Det blåser

Publicerad 2014-10-18 06:02:13 i Allmänt,

Otur att blåsten tar ens mössa. Vi var för ett par veckor sedan ute för att titta på tåg. Emil var jätteorolig över att bli av med sin keps då det blåste så kraftigt  att den flög av ett par gånger. Emil vägrade då ha på sig den och höll den stenhårt tätt intill magen för att den inte skulle försvinna. 

Emil 2 år

Publicerad 2014-10-18 05:58:42 i Allmänt,

Det var länge sedan jag skrev. Dagarna går fort och en av anledningarna till att inläggen blir färre är att jag glömmer bort att ta kort på barnen och därav inte har foton att lägga till inläggen. 

Ett sådant tillfälle är Emils födelsedag. Missade att ta kort på kalaset. Emil var jätteglad över att fylla år. Lärde sig snabbt säga att han är två år, pappa 32 år och mamma 31 år. 

Han kunde till och med öppna de flesta paket helt själv vilket han tidigare inte kunnat. 


Emil hade tre barn här på kalaset. Neo och Ben samt Emil Bexell. Det blev pannkaksmiddag med sylt grädde och glass. Alla barn åt på men Emil åt betydligt mindre än vanligt men det är ju förståligt då det är spännande att så många barn är hemma hos honom och hälsar på. 

Han fick superfina kläder av Neo och Ben och en fin bok av Emil. 
Emil hade under veckan haft lite var i ögonen men det var oklart om det verkligen var en ögoninflammation. Vi höll honom hemma från dagis varannan dag men på dagis tyckte man inte att det var ett låste att ha honom hemma. Dumt att smitta andra om det var det då jag ändå är hemma på dagarna. 
Efter maten blev det därför lek men det övervakades helt av oss vuxna så de inte skulle ta för mkt i varandra eller dela på leksaker. Ingen av de andra fick symtom efteråt så det kanske var hans förkylning som gav lite kladd även i ögonen. 


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela