duochjagemil.blogg.se

Vår gemensamma resa- Du och jag Emil

Favoritpyjamas

Publicerad 2014-04-29 13:54:53 i Allmänt,

Snälla Fränzi hade köpt en pyjamas till Emil som han fick när Ina kom hem för påskledigheten. Den är jättefin och är redan en riktig favorit. För första gången någonsin har han varit väldigt bestämd med sina kläder. Han blir jätteledsen på morgnarna nu för att han absolut inte vill ta av den. 

I två dagar i rad har han nu fått ta på sig den igen efter att vi bytt blöja och smörjt in hans torra partier på benen. Han har visat väldigt tydligt att han endast vill ha den på sig. Storgråtit och samtidigt skakat på huvudet och sagt nej till de andra kläderna och sagt "den" och hållit fram pyjamasen. Svårt att säga nej då men vi har varit väldigt bestämda att den ska av innan frukost och det har accepterats:). 



Busig

Publicerad 2014-04-27 18:21:24 i Allmänt,

Emil har sedan några dagar börjat busa extra mycket.  Gör väldigt mycket han inte får men med så mycket glimten i ögat att det är svårt att bli arg på honom. Dock är det lite läskigt ibland när han försöker springa ifrån oss ner från gården vi är och leker på och ner mot en bilväg. Känns riktigt farligt. Han leker gärna kull, kastar sig nerför höjder och åker ner i rutschkanan på alla möjliga sätt. Det är en kille med hög smärttröskel.





Fridag

Publicerad 2014-04-25 19:13:43 i Allmänt,

Fredagar är den dagen som Emil är hemma från dagis. Idag blev det därför en utflykt till 4h-gården i Gränby. Vi hade picknick såg på djuren och hade det hur mysigt som helst. 





Besök av mostrarna

Publicerad 2014-04-22 21:07:33 i Allmänt,

Sedan långfredagen var mostrarna här på besök. Anna åkte hem igår och Ina idag. Besöken var redan planerade i förväg då jag inför nedkomst var så inställd på att det skulle ske innan beräknad födelse. 

Som tur var hann det iaf ske innan Ina åkte hem för denna gång.
Det är verkligen trevligt med besök och det var tur det var släktingar som var här för trots allt är det något väldigt stort  och unikt när en ny familjemedlem gör entré. 
Det ska bli väldigt mysigt att bara vara med vår lilla familj nu. 
Sitta och beundra våra små kottar, komma in i rutiner och bara vara,
Jag, Niklas, Emil och Alva. 

Tack fina systrar för denna gång. 







Lika?

Publicerad 2014-04-21 16:40:33 i Allmänt,

De är inte så jättelika utseendemässigt våra finingar. 
Emil är mycket ljusare än Alva och både näsa och min skiljer sig åt. Emil har både större näsa och längre mun. 
De har dock väldigt lika kinder:). 





Emil 3 dagar

Alva 3 dagar

Nykomling

Publicerad 2014-04-21 16:28:04 i Allmänt,

Äntligen är väntan över. Från att dagligen fundera och grubbla över när vi skulle få träffa den som gömde sig i magen gjorde hon entré med buller och brak. 

På knappt en timme var allt över. Knappt så vi hann med men det är tur vi ska vara lediga hela sommaren ihop så vi hinner njuta ordentlig.

Att ha ett barn är helt fantastiskt, att få ytterligare ett gjorde känslan av lycka över sina barn inte bara dubbelt upp utan så mycket mer än så. Vi är så tacksamma över våra två skatter. 








Påskfest

Publicerad 2014-04-16 09:53:20 i Allmänt,

Idag är det påskfest på förskolan. Jättemysigt tycker jag. Dagens påskkärring fick dock lämna kvasten hemma och åka vagn till förskolan. 





På väg hem från dagis

Publicerad 2014-04-14 20:04:05 i Allmänt,

Sedan Emil började på förskolan har vi haft turen att det har pågått vägbyggen längst vägen.
Vissa arbetare känner verkligen till oss nu och vinkar glatt och showar lite med sina maskiner. 
Idag var det asfaltsläggning som utfördes och vi blev åskådare i minst en timme. Emil var jätteimponerad och sa wow väldigt många gånger. Han som annars är så vild kan i dessa situationer vara helt stilla. Han fascineras verkligen av stora maskiner.  



Leos lekland

Publicerad 2014-04-11 19:57:16 i Allmänt,

Idag har vi haft premiär på Leos lekland med fina Jennifer och Neo och Ben. 
Emil älskade stället och det kommer bli fler besök hit. Han var helt vild hela tiden och hade knappt tid att äta middag. Med tanke på hans matglädje är det väldigt ovanligt.

Vi kom strax efter 14 och lämnade utmattande kl 17. Emil ville verkligen inte hem men fick lova fler besök.

Roligt att se är att Emil verkligen börjar leka med Neo nu och han vill göra allt Neo gör. 





Ny gardin

Publicerad 2014-04-10 13:06:43 i Allmänt,

Så här i väntans tider känns det som jag har all tid i världen som ska fördrivas. Idag har jag sytt en gardin till Emils nya rum och jag blev faktiskt väldigt nöjd. Jag ska snart hämta Emil på förskolan och jag tror han kommer uppskatta den. 



40 fulla veckor

Publicerad 2014-04-08 07:16:54 i Allmänt,

Nu har vi kommit till det datum som vi från början fick som beräknat födelsedatum för Emils syskon. 

Då Emil kom några dagar tidigt trodde vi verkligen att det skulle bli så denna gång. Nu går vi dock verkligen i väntans. Den får gärna komma nu. Vi är så nyfikna på vem som gömmer sig där inne. 


Inskolningssamtal

Publicerad 2014-04-07 19:16:41 i Allmänt,

Idag har vi haft inskolningssamtal på förskolan. Det är självklart jätteroligt att höra hur sin lilla pojke sköter sig på dagarna.

Sammanfattningsvis kan vi säga att vi är stolta över honom. Hans ansvariga förskollärare berättade att han är väldigt stark, kan väldigt mycket själv. Han är social med andra barn, inte alls blyg, äter bra, börjat sova bättre. Sedan varierar han mellan att försöka kramas och knuffas. Hoppas han slutar knuffas snart bara. 

Han är tydligen också ett riktigt busfrö som gör sina hyss med en väldans fart. Han finner iaf ro när de sitter och äter, då är han lugn.

Vid pysslande är han lagom intresserad. Han är hellre aktiv med saker där han får använda kroppen.

Han verkar vara samma kille där som hemma och det känns skönt. 


Sovmorgon

Publicerad 2014-04-06 12:08:05 i Allmänt,

Inatt måste ha varit den bästa natten sedan Emil började sova dåligt. Det innebär innan 1-års ålder. Han somnade strax innan 19 och sov sedan till 07. Vi var väldigt förvånade när vi vaknade och det känns lyxigt att få känna sig helt utvilad.

Härlig dag i solen

Publicerad 2014-04-04 21:41:49 i Allmänt,

Idag har varit en helt underbar dag att vara föräldrarledig på. En underbart glad Emil, strålande sol och massa tid ute med fina vänner. 

Lång morgon

Publicerad 2014-04-03 10:08:43 i Allmänt,

Idag gick vi upp strax efter 04. Emil vaknade och ville absolut inte somna om. Jag försökte få honom att mysa i vår säng men han stod bara uppe vid gaveln och hoppade och skrattade. Han är ju så glad så då kan jag ju inte bli arg. 

Niklas som jobbat natt blev mött i dörren av en otroligt sprallig kille. Niklas gick och lade sig och vi hade en bra morgon med frukost, pussel, traktorkörning, barnprogram mm. Man hinner mycket innan förskolan som nu är mellan 9-14. 



Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela