duochjagemil.blogg.se

Vår gemensamma resa- Du och jag Emil

Inskolning

Publicerad 2014-01-30 09:40:14 i Allmänt,

Idag är det jag som ansvarar för Emils inskolning. Han är dock så trygg att jag endast fick titta mig omkring i lokalerna och hälsa på fröknarna. Jag sitter annars i personalrummet och jobbar lite. Känns lite vemodigt att han snart ska "lämnas bort" på dagarna men det är väl en vanesak. Känslan för stället är i alla fall på topp!

Förskola

Publicerad 2014-01-29 07:45:10 i Allmänt,

Igår började Emil förskolan LiCa Swedenborg. 
Inskolningen kommer vara i två veckor. Igår hade det gått jättebra. Dock var det endast en timme som han och Niklas var där. Emil hann med att leka i rutchkana samt delta på en fruktstund och lite sång. 
Idag väntar två timmar. 
Tänk att Emil blivit så "stor".
En bild på en kille redo för förskolan:). 


Ny overall

Publicerad 2014-01-25 21:14:55 i Allmänt,

Då Emil sprungit iväg på längden denna vinter blev vi tvungna att införskaffa en ny vinteroverall. Emil var 78 cm när vintern började och har nu lyckats bli 84 cm. Emil börjar på dagis på tisdag och det gäller att ha bra kläder.
Det blev en POP overall som verkar jättebra. Blev dock ännu än storlek större, alltså storl 92, då vi hoppas på att lillebror/syster kan ha denna om två vintrar. 
Overallen testades idag i pulkabacken och vi är jätteglada för den hela familjen:). 




Tack Jennifer

Publicerad 2014-01-22 14:44:15 i Allmänt,

Emil fick en spis av Jennifer häromdagen då Neo fick en ny i julklapp. 
Emil visade sig inte vara tillräckligt försiktig för sådana leksaker ännu. Han vill bära runt på allt och denna gång snubblade han och ramlade över den så den gick sönder helt och hållet. 
Han gillar att bära på allt. Tusen tack fina vän för att ni är så snälla och ger oss så mycket, både saker och kläder. 




Nya lekar

Publicerad 2014-01-22 13:49:07 i Allmänt,



Emil har nu börjat med flera nya påhitt. Han har börjat göra kullerbyttor i soffan och skrattar massvis, han står i soffa eller säng och håller upp händerna i luften och sedan tippar frammåt som att falla fritt. Han har förstått han han själv kan gömma sig när vi leker kurragömma. Det är verkligen jättesött. Alltid gömställen vi haft och så tror han att han inte syns bara han vänder huvudet innåt väggen:). 



Underbara snö

Publicerad 2014-01-12 19:48:25 i Allmänt,

I helgen har vi verkligen haft det jättebra. 
Igår var planen att gå till biblioteket men när vi vaknade var det snö ute. Vi hade därför en förmiddag på granngården där vi först bara gick runt och strosade och även gungade. Sedan kom Jennifer och Neo ut och de har en snowracer så då sprang vi runt, varv efter varv, på deras gård. Emil och Neo satt tillsammans på snowracern och var jätteduktiga på att dela. 

Efter att ha varit ute i mer än 1,5 h gick vi in för lunch och dagens vila innan vi åter möttes upp. 
Jennifer hade lyckats låna en pulka och vi spenderade över en timme i pulkabackar som finns i lekparken i grannområdet endast 3 min bort.
De var verkligen jätteroligt och Emil fick både åka pulka själv i lilla backen och snowracer ihop med mig i den stora backen. 





Idag var det tyvärr kallare samt att det blåste så det blev endast besök på granngården och lite gungande samt lek hos Jennifer, Neo och Ben. Sedan hem för lunch och sömn innan vi fick fikabesök av Karin och Sander som också bor i ett av grannhusen. 

Nu sover Emil efter att ha varit väldigt trött redan tidigt under kvällen.
Han har nu även fått sig en egen pulka så i veckan ska backarna besökas ytterligare. 

Besök hos farmor och farfar

Publicerad 2014-01-06 20:13:22 i Allmänt,

Direkt från Södertälje begav vi oss till Trollhättan för att hälsa på. Vi var dock helt slut under resan dit efter endast 3,5 h sömn. 
Jag fick möjlighe att sova när Emil sov, annars sjöng vi, lekte och busade så han inte skulle vara uttråkad. 
Vi stannade en gång då Emil kräktes efter för mkt mellis. Emil var överlycklig at få springa men oturligt nog ramlade han och skrapade upp händerna. Han blev så ledsen. Gjorde nog rejält ont. Vi kunde iaf fortsätta resan och var framme till lunch. 

Denna fång var vår vistelse extremt lugn. Vi höll oss endast i Trollhättan och hade ett förmiddags och ett eftermiddagspass ute med Emil. Han var så lycklig att gå i skogen. Han sprang runt hela tiden. Klättrade uppför kullar, krälade nerför, plaskade i vattenpölar, gick gärna på rötter som var hala mm. Han var så glad oc jag hoppas vi kan ge honom en sådan miljö inm några år. Åtminstonne ska vi vara bättre på att ta oss till skog även på hemmaplan. 

Nyårsafton

Publicerad 2014-01-06 20:01:08 i Allmänt,

Vi hade en supertrevlig nyårsafton hemma hos Linnéa och Uffe i Södertälje. Vi åkte efter att Emil sovit middag och checkade in på hotellet innan. Kunde sovit hos dem men det skulle ändå inte li ågon kvalitetstid på morgonen. Uffe älskr att sova länge och Emil har aldrig sovit länge så den ekvationen skulle bli svår.

Vi ansvarade för för och efterrätt och de ordnade med dryck och varmrätt. Det blev en jättebra middag. Verkligen jättegott och så mysig. 

Emil hade en fantastisk kväll. Han älskade deras katter som även uppskattade Emil så de kamperde ihop från att vi kom till att vi åkte.
Emil var så glad över de sociala katterna att han inte ville sova. Klockan 20.45 lyckades jag få i honom vällingen och han slocknade. han fick då sällskap av kompis. Dock vaknade han igen 23.30 och sedan var han vaken tills vi åkte tillbaka till hotellet strax efter 02. 

Han var väldigt snäll och positiv hela kvällen/natten och då fick han gärna vara uppe. 
Vi kunde ändå umgås avslappnat och spela lite spel. 
Emil somnade direkt på hotellet men tyvärr villa han ändå att dagen efter skulle börja redan strax efter 7... Den lille den lille..

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela