duochjagemil.blogg.se

Vår gemensamma resa- Du och jag Emil

Åksjuka

Publicerad 2015-04-29 12:42:11 i Allmänt,

I går var jag på jobb i Göteborg vilket gjorde att jag passade på att ta med hela familjen till Trollhättan för några dagar hos farmor och farfar.
Vi valde att åka vid läggdags så att båda barnen skulle sova genom hela resan. Tyvärr blev det inte som vi hoppats. De somnade båda relativt snabbt och sedan vaknade Alva och var jätteledsen. Det var hon säkert i ca 15 mil. Emil sov dock igenom hennes gråt men när vi hade en timme kvar så vaknar han och är ledsen. Efter bara några sekunder börjar han att kräkas ner hela sig och vi fick stanna och plocka ut honom och byta hans kläder och tvätta hans stol. Han var helt hysteriskt ledsen och det förstår jag också. Otäckt att kräkas, kallt ute (speciellt när han redan sovit en bra stund) och han ville bara fortsätta sova. 
Väl i bilen igen kunde han somna om och resten av vägen flöt på helt smärtfritt. 


Första biobesöket

Publicerad 2015-04-08 08:07:16 i Allmänt,

Under påsken har Emil varit på sitt första biobesök. Vi besökte Fyrisbiogragen med Emils bästa kompis Benjamin och hans mamma Fama.
Det var verkligen supermysigt och Emil var så duktig. 
Vi såg Alfons, uppdelat i tre småfilmer och totalt 45 min. Han ville hela tiden se mer.

Sedan blev det ett besök på Ovandahls konditori. Även det supermysigt och jätteuppskattat. 

Alva hade sin dagliga sovstund under samma tid så hon fick stanna hemma. 


Förskoleplats

Publicerad 2015-04-01 20:05:44 i Allmänt,

Här har vi fått ett härligt påskbesked. 
Alva har beviljats plats på samma förskola som Emil. Hon kommer att börja inskolning den 3:e augusti. Vi hoppas det är på samma avdelning som Emil men det vet vi ännu inte. 

Det är snart två veckor till Alvas första födelsedagfirande men tänk att det är ett år sedan imorgon, på skärtorsdagen, som denna underbara påskkärring, som denna underbara tjej kom till oss!


Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela