duochjagemil.blogg.se

Vår gemensamma resa- Du och jag Emil

Favoritboken

Publicerad 2014-03-26 19:56:46 i Allmänt,

När Ina var på besök senast hade "mormor Fränzi" i Schweiz skickat med massa fina presenter. Emil fick många fina klädesplagg samt en helt fantastisk bok. En bok med fordon i. Traktorer, lastbilar, brandbilar, polisbilar, sopbilar, bussar m.m. Sedan den dagen vill han inte läsa någon annan bok och den boken är det enda som kan få denna vilda kille att sitta helt still i långa stunder. 
Han verkligen älskar fordon och har fantastiska ljudeffekter till vissa av dem. Tänk att även jag gärna sitter och läser denna bok med honom. Allt som gör min älskling glad gör mig glad!



Ny säng

Publicerad 2014-03-23 19:34:44 i Allmänt,



I torsdags blev det rotation här hemma. Vi har under de senaste veckorna börjat känna att Emils rum inte varit optimalt för möblering av det vi vill ha där och när vi ville testa hans nya säng insåg vi att det brummade från kyl och frys genom väggen. Helt på egen hand ordnade Niklas med att byta plats på mitt kontor och Emils rum och det blev jättebra. Nu är det bara småpyssel kvar. 

I samma veva fick Emil börja sova i sin växasäng. Vi kan väl sammanfatta de första dagarna med det går ok. Han har lite svårare att komma till ro och ska upp och springa så fort han vaknar till. Värst är det nog ändå på morgonen då han sätter sig och leker när han vaknar. Igår var det kl 4.41 och idag 5.10. Igår sov han inte ens middag så mot kvällen var det en riktigt trött kille vi hade att göra med. 

Idag har han sovit middag i 1h 40 min och har nu somnat för natten. Jag hoppas på en god natts sömn idag för när som helst kan ju denna förlossning sätta igång och då vill jag känna mig utvilad. 

I förmiddags träffade vi Sofia och Malcolm för lek i lekpark. Det var jättekul att se dem igen. Här invänta Emil sin lekkompis. 



Lekar

Publicerad 2014-03-17 19:58:40 i Allmänt,

Kan verkligen bli så avundsjuk på att små barn kan bli så fashinerade och intresserade av allt mellan himmel och jord. Trots att man själv inte förstår tjusningen med vissa aktiviteter kan de leka i långa stunder. 
Här har Emil lekt i en tvättpåse under minst 30 minuter. Leken har gått ut på att lägga sig ner så han kan gömma sig så mycket som möjligt. 






Tredagarsfeber

Publicerad 2014-03-16 18:35:59 i Allmänt,

Det verkar vara tredagarsfeber som Emil drabbats av. Idag är han dock feberfri men då har han fått utslag som började på magen och sedan spridit sig uppåt. Dessa ska tydligen varken klia eller göra ont och det är en fördel. Han har även varit snurrig idag, haft ett riktigt dåligt balanssinne. Har vinglat när han gått och ramlat in i saker. 
Hans allmäntillstånd har annars varit bra och han har ätit bra så nu är han snart sig själv igen. Idag har vi både lekt inne och ute och han älskar verkligen lek i grannlekparken. På eftermiddagen träffade vi även Jennifer och barnen på gården och då är det förståss extra kul.




Sjukling

Publicerad 2014-03-14 06:56:15 i Allmänt,

Emil har klarat sig väldigt bra från att bli sjuk sedan han började på förskolan men i onsdags när vi hämtat honom var han lite kinkig och varm. Vi tog tempen och självklart hade han feber. Han somnade som en stock väldigt tidigt men tyvärr sov han riltigt knackigt. När han vaknade igår var han både supertrött och ännu varmare och febern steg under dagen uppmot nästan 40 grader. 
Vi hade ett litet pusslande på fm för att få ihop så att både jag och Niklas kunde jobba. Tack Eva för hjälpen att ställa upp och passa Emil med så kort varsel. 
Emil sov dock väldigt lite även igår under dagen och när kvällen kom var vår lille krigare helt slut. När Niklas plockade bort efter middagen hittade han honom så här i soffan efter endast några fåtal minuter... Klockan var då inte mer än 17...


Jag har själv sovit borta inatt men längtar hem till Emil. Hoppas han snabbt kryar på sig!


Fint väder

Publicerad 2014-03-08 20:48:11 i Allmänt,





Idag har det varit helt underbart väder. Det har varit helt molnfritt och solen har verkligen värmt. Vi började dagen med att gå till Tunaåsen ihop med Jennifer, Neo och Ben och grillade korv. Tyvärr blåste det rätt mycket men det var verkligen supermysigt!

Emil älskar att vara i skogsdungar och trivdes riktigt bra brevid slätten. Han är sådan strosare. Knallar iväg på sina egna turer och struntar helt i oss andra. 

Han åt massor med korv och det var väl tur det då lunchen sovs bort. På vägen hem orkade han inte hålla sig vaken och slocknade sittandes i sin vagn. 
Vi lyckades dock lyfta över honom till sängen när vi kom hem och vår lille krigare fick sova nästan 1,5 h. Det behövde han efter en halvbra natt. 


Korthårig

Publicerad 2014-03-01 20:01:50 i Allmänt,

Ikväll har vi klippt Emil. Han har länge stört sig av sott hår som kliar vid öronen. Jag tycker det tar emot så att klippa hans hår och tycker det känns sorgligt. Nu är det iaf gjort och Emil var jätteduktig. Han stod still och var positiv hela tiden. Efteråt fick han bada vilket han inte fått sedan hans eksem började i somras. Han satt och studsade i badet, plaskade allt han kunde och blev besviken när vi plockade upp honom. 

Bild på nya frisyren kommer under morgondagen. 

Kalas hos Samuelsson

Publicerad 2014-03-01 19:56:33 i Allmänt,

Förea lördagen var vi på kalas hos Neo och Ben. Båda barnen blev under veckan 3 respektive 1 år. Det var supermysigt och mycket folk och Emil verkligen älskar att vara hemma hos dem. Han springer direkt in i barnens rum och leker. 

Jennifer hade även bakat massa gofika så vi alla kom där ifrån nöjda och glada:)

Bild lånad från Jennifers blogg.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela