duochjagemil.blogg.se

Vår gemensamma resa- Du och jag Emil

Uppskattat besök

Publicerad 2014-06-26 08:44:53 i Allmänt,

Några dagar innan och nu efter midsommar har vi haft lyckan att ha Ina och Cedi på besök. Det är jättemysigt att de prioriterar att komma så länge och Emil har haft fantastiska lekkompisar hela tiden. Han ropar moster och Cede hela tiden och säger leka. Vill hämta dem så fort de inte leker med honom. 




Midsommar

Publicerad 2014-06-26 08:37:58 i Allmänt,

Som vanligt hade vi en fantastisk midsommar. Helt enligt boken, traditionsenligt helt enkelt. 

Emil dansade runt stången båda vändorna och tyckte det var roligt men var lite passiv. Hemma dansar han gladerligen till små grodorna med både sång och rörelser men på ängen nöjde han sig med att gå med i ringen och klappa händerna efter danserna. Favoriten på ängen var nog ändå jordgubbstårtan. Emil åt och åt och sa hela tiden "mer". 
Efter tårtan satt han lite hos Anders och det är skönt att han inte är så blyg. Vi har en modig liten kille. 

Hemma hos Anders och Lena lekte Elil mest med sig själv. Snickarbänken var populär och en bil att åka på eller dra runt på. Trots lite sömn var han glad hela tiden.

Vi hade med oss lasagne till Emil för att vara på den säkra sidan och han åt med god aptit. 

Midsommar passerade smärtfritt helt enkelt och Emil sov hela natten i spjälsängen i gästrummet som vi fick låna. Dock var morgonen som vanligt. Emil vaknade redan kl 4.50 så vi gick snabbt ut för att inte väcka alla andra. 

Alva sov som aldrig förr denna dag. Hon sov ute i vagnen hela tiden och vaknade för mat var 6:e timme. Vi var överraskade men glada att få umgås hela kvällen med vuxna:). 








BVC

Publicerad 2014-06-16 19:21:45 i Allmänt,

Vi var på Alvas andra läkarbesök förra veckan. Allt såg jättebra ut och hon fick beröm att hon var stark i nacken. 
Hon vägde vid åtta veckor 6110 g och var 60,5 cm lång. 

Vi är så stolta över båda våra skatter.
 




Åka bil, tåg och flyg

Publicerad 2014-06-16 19:15:11 i Allmänt,

Jag och Alva är ensamma hemma då Niklas och Emil åkt till Trollhättan för begravning. 

Emil var så glad igår då han fick åka både bil och flyg. Han sa det hela tiden och vill gärna inte att vi åker i bilen utan honom. Han vill så gärna med. 
Roligt att hans intresse för fordon fortsätter. 

Vi saknar självklart våra killar men känner att vi är glada att få lite tid att sova ikapp lite. Vi har idag haft besök av en från mammagruppen som fick barn två dagar innan vi fick Emil och nu fick ett syskon som är är fyra veckor yngre än Alva. Efter set har vi endast fixat de måsten vi haft och nu har vi intagit soffläge. 

Nu har jag tid att prata massor med Alva, sitta i soffan med henne i famnen och se till att hon får träna sin nacke. Är mysigt med några lata dagar:)


Avslutning på förskolan

Publicerad 2014-06-14 11:49:45 i Allmänt,

I torsdags var det avslutning på förskolan för denna termin. Det var jättemörkt på himlen men vi klarade oss helt från regn. Det riktiga ovädret började precis då vi kom hem. Avslutningen var jättemysig och barnen uppträdde med. De hade även hängt upp pyssel i träden och på väggar. Verkligen roligt att se vad de gjort under året. 



Semester

Publicerad 2014-06-10 08:35:25 i Allmänt,

Vi har haft en fantastisk semester i Turkiet och Emil har verkligen varit överlycklig hela tiden. Han har sprungit runt i cirklar av glädje och lycka och uppskattat allt. Han badade massor, träffade Lollo och Bernie (vilka var stora favoriter) åkte genomskinlig hiss, åkte buss. Inte så exotiska saker för oss andra men Emil har varit i paradiset. 









Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela