duochjagemil.blogg.se

Vår gemensamma resa- Du och jag Emil

Hej då

Publicerad 2014-07-29 18:04:44 i Allmänt,

Idag har vi varit och sagt hej då till Pia, Markus, Moa och Malte som imorgon flyttar tillbaka till Umeå. Vi fikade och barnen lekte hela tiden. Tänk vad fort deras vistelse här gått. 
Jag och Alva ska träffa dem redan om ett par helger i deras nya hem men när Emil kan träffa dem igen det kan nog dröja riktigt länge. 



Denna värme

Publicerad 2014-07-28 11:25:02 i Allmänt,

Jag ska inte klaga på vädret då det verkligen är helt fantastiskt med riktig sommar men det skulle kännas riktigt bra om temperaturen skulle gå ner några grader. 32,5 grader igår och flera dagar i följd med temperaturer över 30 grader gör att våra barn har väldigt svårt att få sömn. 
Trots promenader med vagnen sover Alva alldeles för lite. Igår var hon vaken från kl 7 till 22 förutom två 30 minuters sovningar. 
Hon somnade dock för natten redan 22 och det hör inte till vanligheterna. 
Emil sover också dåligt. Ligger och snurrar i timmar på kvällarna trots att han varit jättetrött. 


Alva 3 månader

Publicerad 2014-07-24 20:38:46 i Allmänt,

Idag var det återigen besök hos bvc. Alva väger nu 7065 g och är 64,5 cm. Hon är även väldigt stark och sedan envecka vänder hon sig från rygg till mage enligt bvc- sköterskan är hennes styrka likvärdig med ett barn på fyra eller fem månader. 

Hon är mycket mer vaken och nyfiken nu och ler och skrattar så fort hon får uppmärksamhet. 


Västkusten

Publicerad 2014-07-19 12:39:47 i Allmänt,

Den senaste veckan har vi varit på västkusten, i ett charmigt hus på ön Kalvsund. Det har Berit en jättebra vecka med utflykter till närliggande öar för brunch bad. Dagarna på Kalvsund har fyllts med bad, fiske, krabbfiske, träning och massa mat. 

Emil har även lyckats bli blöjfri. Det tog en dag sedan har han sagt till i tre dagar nu, helt utan olyckor. Första dagen blev det tre olyckor. Vi räknar dock med bakslag men det får vi ta som de kommer. Han är verkligen jätteduktig på att säga till. I natt ropade han även på oss när han ville kissa så i morse var även nattblöjan torr. 







Udden

Publicerad 2014-07-17 09:02:27 i Allmänt,

Under några dagar passade vi ett hus i Trosa skärgård. Det är helt fantastisk miljö och ett riktigt smultronställe. Inte så mycket att göra mer än att bada, fiska, åka båt. Det var alldeles för varmt att vara hemma i en lägenhet så detta var helt fantastisk tid. Emil trivdes verkligen. Värmen gjorde dock att han hade lite svårt att somna och han hade en liten trotsperiod och gick ner mot vattnet fast han inte fick. Det blev därför alldeles för mycket nejsägande från vår sida men han måste lära sig att lyssna. 

Vi hade även en eftermiddag i Trosa vilket var jättemysigt samt att vi hälsade på kusin, kusinbarn och kusinbarnsbarn:). 

Emil är ingen badkruka men det absolut bästa är nog att se pappa hoppa i. 






Fyrishov

Publicerad 2014-07-02 21:43:21 i Allmänt,

Precis som förra året har vi köpt sommarpasset på Fyrishov. Det innebär att man får bada hur mkt man vill till och med sista augusti. Vi har tidigare bara nyttjat utepolen men i går var jag och Emil i äventyrsbadet och han tyckte det var riktigt roligt. Idag har vi äntligen haft lite sommarvärme och då passade vi på att spendera eftermiddagen ute, både en stund i polen och på lekplatsen. 



Favoritplats

Publicerad 2014-07-02 21:25:58 i Allmänt,

Alva trivs väldigt bra med att ligga på våra tre runda mattor vi har mellan köket och vardagsrummet. Dock får hon sällan vara ifred när hon är där.





Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela