duochjagemil.blogg.se

Vår gemensamma resa- Du och jag Emil

Kvällsbus

Publicerad 2013-08-31 19:08:00 i Allmänt,

Idag ha varit en fullspäckad dag. Vi började med att åka med Hjördis och Stefan till en fallskärmshoppningsklubb utanför Tierp. Stefan hade ett presenthopp som skulle genomföras och jag och Emil var endast med för att förenkla deras resa då de skulle på bröllopsfest ikväll samt för att umgås. Som alltid var det jättemysigt att träffas Och Emil älskade att titta på flygplanet som cirkulerade runt sam alla hoppare som seglade ner.  
Vi åt lunch ihop innan de tog tåget tillbaka till Stockholm. 
 
Därefter fick Emil sova middag medan jag passade på att läsa dagens nyheter. Skönt med lite egentid. 
 
Vi mötte sedan Jennifer och Ben och gick på innebandy på Fyrishovs öppnng av nya lokalerna. verkar vara kanonfint! Alltid kul att socialisera lite med alla kändisar man träffar på i dessa sammanhang. De blev två perioder för oss. Emil ville hellre klättra runt än sitta still och jag ville gärna träna jag med så då begav vi oss hem. 
 
Nu är middagen intagen och alla kvällsrutiner Gjorda. Emil är alltid extra sprallig på källen. Sista rycket. Det jagas här inne, klättras och låder töms. Helst all på en och samma gång. 
 
Snart ska Niklas åka iväg och handla glass till kvällsmyset.  

Ny stol

Publicerad 2013-08-29 08:25:00 i Allmänt,

Igår kom leverensen med alla möbler vi beställt från Mio. Beställningen lades innan sommaren men med tillverkningstid under semestern kan man helt enkelt få vänta. Skönt att äntligen komma iordning!

Då ett nytt stort köksbord n är uppmonterat så fick även Emils nya barnstolen en egen plats. Han verkligen gillar den. Ser lycklig ut när han sitter i den! Sötnosen.

Barnloppis

Publicerad 2013-08-27 19:45:03 i Allmänt,

I lördags var vi på barnloppis i Fyrispark. Ligger nära och kan jag passar jag på att ta en sväng förbi. Det va en effektiv runda. Stannade inte ens en timme och fick med oss flera nödvändiga saker hem. 
Ett par regnbyxor, två overaller, en flytväst, två par vantar, ett par byxor, ett par kängor. Supernöjd. 
 

Triathlon i Stockholm

Publicerad 2013-08-27 19:39:12 i Allmänt,

i lördag och söndag var det triathlon i stockholm. Mitt jobb var med i välgörenhetssyfte och då är det ju roligt att ställa upp. Celgene skänkte 1500 dollar per triathlon som genomfördes. Vi ställde upp med fyra startnummer. En kille slutförde hela olympiska distansen själv, 1,5 km simning, 40 km cykling och 10 km löpning. 
Jag deltog i olympisk relay, där tre olika personer utförde varsin av de representerade grenarna samt två lag som utförde halva distansen av tre olika personer per lag. Det var jättehärligt väder och underbar stämning.
Jag utförde springdelen, 10,1 km som innebar stadshuset till gamla stan och där tre och ett halvt varv på en och samma kuperade bana. Då banan var väldigt speciell, flera tvära svängar där vi vände helt om och sprang tillbaka från samma håll vi kommit, samt många backar blev det lite tråkigt men tur att publiken var så uppmuntrande. 
 
Niklas, Emil och Monika var där för att hejja med och det var jättekul! Tack för stödet. 
Jag fick en sluttid på 43,12 vilket jag är jättenöjd med. 
 
Emil sov tyvärr under hela mitt lopp efter att ha väntat in min start under alldeles för lång tid. Han hade säkert pekat och sagt där varje gång jag passerade. Han hade levt rövare innan och Niklas och Monika hade turats om att försöka trösta skrutten. Han behövde helt enkelt sömnen mer än jag behövde hans hejjande. Det positiva med att det var tvära vändningar var att jag sprang förbi min lilla hejjarklack hela åtta gånger:). 
 
Nästa år funderat jag på att utföra hela själv.... Men då krävs åtminstonne lite simlektioner först. 

Besök i Linköping

Publicerad 2013-08-25 19:03:00 i Allmänt,

Förra helgen var vi och hälsade på moster Anna. Emil tyckte det var kul att komma ut på äventyr. Vi tog tåget dit. Han var jättestolt att få sitta på ett eget säte.... Den lilla tid han väl satt ner. Han höll låda från att vi klev på till att vi klev av. Sökte kontakt med allt och alla, lät som en bil, nöp folk i foten, lekte tittut, hoppade i vagnen, slog i bordet, han dra till sig en ipad av kvinnan mitt emot mm. Det var en upplevelse kan jag lova.  
 
Väl hos Anna fick vi jättegod chiliconcarne och sedan var de läggdags för Emil. Han somnade på direkten. Jag var också supertrött så det blev en tidig kväll för mig med. 
 
På fredagen han vi först jobba endel (turades om med Emil) samt besökte lekparken. Superroligt. Träffade där en tjej som är "låtsassyster" med en bra vän till mig i Umeå och som jag spelat innebandy i samma klubb som. Väldigt otippat men skoj.
 
På lördagen var vi och tittade på en träningsmatch som Annas korplag spelade mot ett div 2 lag. Emil älskade att vara i hallen och stöka. 
 
På söndagen blev det träning, promenad till stan och lek hemma innan vi åter fick uppleva "Emilshow" på hemresan. 
 

Nystart

Publicerad 2013-08-09 19:35:24 i Allmänt,

Då var det dags för att försöka upprätthålla en veckovis uppdatering vad som händer i min och lillens liv.

Emil är snart 11 månader, tiden springer fram och det är inte långt bort innan han tar sina första steg.

Emil är idagsläget väldigt modig men samtidigt väldigt feg.
Han är inte rädd för någon, väldigt social mot andra barn och vuxna, gillar att prata och älskar att leka med allt. Speciellt saker han inte får leka med.
Å andra sidan är han feg. När han inte har ett finger att hålla i när han står upp och går med oss brevid sätter han sig på rumpan direkt. Lurar vi honom och ger honom tex en sked att hålla i kan han stå alldeles själv. Han har väl inte lyckats bemästra detta att bli en del av hans trygghetszon ännu.

En sak är dock säker, han är helt klart bäst!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela