duochjagemil.blogg.se

Vår gemensamma resa- Du och jag Emil

Fotografering

Publicerad 2015-03-26 21:40:53 i Allmänt,

Vi ör verkligen dåliga på att ta fotografier och jag har lite dåligt samvete över att barnen kommer ha väldigt få bilder på sig själva när de var små... Tur jag har syskon som är duktiga att fotografera så jag får ta del av deras bilder.

Jag ska bli bättre.... 



Oturen var framme

Publicerad 2015-03-22 19:51:30 i Allmänt,

I eftermiddags åkte vi till IKEA för att handla lite men främst för att leka. Emil behövde springa av sig lite och var en riktig virvelvind inne invaruhuset. Han sprang konstant i rejäl fart. Innan vi ens kommit till lekområdet så var oturen framme och Emil snubblade och ramlade rakt in i ett fönster. Lyckligtvis gick inte rutan sönder med med i fallet slog han huvudet i en kant under rutan och genast sipprade blod rakt igenom mössan. Tur att alla ikeas kök ska efterlikna verkligheten då vi i första bästa uppbygda visningskök hittade servetter att hindra blödningen med. 
Det blödde verkligen jättemycket och Emil var verkligen jätteduktig. Han hade även näsblod. Sjukvårdsteamet kom snabbt till oss och hjälpte till att tvätta. 
Det vhade blivit ett jack precis vid hårfästets början och de rekommenderade oss att åka till akuten.
Det blev en stund på sjukhuset där de först ville limma ihop jacket men tillslut beslöt sig för att låta det läka av sig själv. 
Han är verkligen duktig vår kille!

Viktigt med plåster, var det sitter är dock mindre viktigt:). 

Väljer sin egen frukost och kvällsfika

Publicerad 2015-03-18 21:17:56 i Allmänt,

Vi vill att Emil ska lära sig ta beslut och bestämma sig för något och hålla fast vid det. Därför får Emil alltid välja vad han ska äta till frukost och kvällsmat och så blir det vad han väljer och inget annat förän han ätit upp det han valt. 
Han är verkligen superduktig. Han velar nästan aldrig och gnäller inte efteråt. Till frukost blir det ofta smoothie. Tror dock det främst beror på att han tycker det är så roligt att göra den. 
Bästa kvällsmålet just nu är äpple. Då han i stort sätt precis avslutat middagen (vilken brukar vara rejäla vuxenportioner) så räcker det gott och väl. 



Cykel

Publicerad 2015-03-15 19:48:28 i Allmänt,

Förra helgen började Emil cykla på springcykel. Utan att ha minsta erfarenhet innan valde han att inte släppa den under hela förmiddagen vi var ute. Trots att han inte kunde så nötte han på och efter två dagar (cykeln skulle användas varje utevistelse) så kunde han springcykla i rysligt tempo på måndagen. Hela veckan har han valt att cykla både till och från förskolan varje dag. Han har en vilja av stål och ett oerhört tålamod.

Idag har han fått sin första riktiga cykel. Frågan är bara när den ska introduceras. Han har ännu inget vett och cyklar i full fart nerför alla backar, oavsett hur branta de är.
I onsdags tog det tvärstopp och Emil flög över styret och landade på ryggen. Han blev knappt ledsen utan satte sig upp och sa mer... Alltså ingen rädsla... 

Syskonlek

Publicerad 2015-03-12 21:29:52 i Allmänt,

Vår soffa används sällan till det den är till för utan mer som delar till att bygga koja med. Emil är så road av att få sitt egna "hus" men också att riva och bygga upp. Han skulle kunna spendera timmar med denna lek. 
Bilden är dock ett av få tillfällen de väl satt ner i soffan. Kuddarna möbleras dock om så Alva enkelt kan komma upp och ner själv.

Alva började att ta sina första steg på egen hand vid 9,5 månader och sedan ett par veckor "springer" hon nästan runt här lägenheten. 
Hon vill verkligen vara där Emil är och för att hänga med i hans tvära svängar var det ett måste att hänga med. Nu leker de otroligt bra och hon går oft omkring och skrattar och klappar händerna åt sin prestation. 


Nystart

Publicerad 2015-03-12 21:21:39 i Allmänt,

Ok jag ska ge det ett nytt försök. Ni är inte många som vet om att denna blogg finns. Det är precis så jag vill ha det. Vill ni att jag ska dela lite mer av vår vardag ska jag försöka uppfylla det. 
I allt jobbande och annat är det svårt prioritera men jag ska försöka bli bättre!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela